Standhouders Vegan Lentemarkt 2024

May be an image of 1 person, button and text

CrowBunny

Voor vette animal-friendly merchandise met een vegan boodschap kun je terecht bij CrowBunny.

Denk aan stickers, buttons en kleding met thema’s als dierenrechtenactivisme, klimaatverandering en milieuvervuiling. De kleding en tassen worden bedrukt op biologisch katoen. En wist je dat van elke aankoop 10% naar een goed doel gaat?

De Roos & Moeder

De Roos & Moeder is een samenwerkingsverband van Afke de Roos Groenatelier en Betsy Hijlkema (boekbinder).

Je kunt tijdens de Vegan Lentemarkt bij ze terecht voor potjes met allerlei biologische (ingemaakte) groente en kruiden. Deze komen uit eigen tuin of zijn ingekocht bij collega’s uit de streek. Maar denk ook aan flesjes met kruidenazijn of kruidenolie en handgemaakte (notitie)boekjes gemaakt van duurzaam materiaal.

May be an image of text
May be an image of 1 person, tea strainer, coffee maker and text

Ditha Bonita

Bij Ditha Bonita kun je ook deze editie weer terecht voor fair fashion, maar ook eerlijke, duurzame en unieke gifts. Denk bijvoorbeeld naast vegan kleding ook aan (thermos)bekers, lunchpotten/boxen en Bambooks.

Dutch Soap Sisters

Op zoek naar een lokaal product met een mooi verhaal? Dan ben je op het goede adres bij de Dutch Soap Sisters.

In 2020 hebben Sharon en haar ‘sister from another mister’ Desiree Dutch Soap Sisters opgericht. Met een pot kokosolie, etherische rozenhoutolie en gedroogde rozenblaadjes maakten ze hun eerste zeepjes. Want handen wassen en douchen kan toch prima zonder plastic flessen en chemische troep?

Inmiddels is Desiree een andere droom gaan volgen en blijft Sharon de plasticvrije en duurzame boodschap verspreiden met Dutch Soap Sisters.

Wat kun je nu zoal verwachten? Denk aan shampoo bars, conditioner bars, scrub bars, shave bars en zelfs shampoo bars voor honden. Maar ook aan duurzame accessoires, zoals verschillende houten en bamboe zeephouders, reisblikjes voor de bars, zeepzakjes en scheerkwastjes.

May be an image of 2 people, Sacré-Cœur and text
May be an image of pasta, breadstick and text

Ell’s Petisserie

Kwijlwaardig plantaardig!

Daar word je toch enthousiast en nieuwsgierig van? Vanuit de Ell’s Petisserie in Ulft, bakt Ellen met veel liefde het soort hondenkoeken die zij haar honden zelf graag wil geven. Dat betekent: helemaal plantaardig, tarwe- en glutenvrij en met alleen maar pure ingrediënten.

Voor welke lieve viervoeter kom jij hondenkoekjes halen?

Fairfume

“Perfume is the key to our memories.”

Parfum is één van de meest gevraagde en gewilde cadeaus. En hoe tof is het als dit vegan, cruelty-free, betaalbaar én lekker is.

Hiervoor kun je op de Vegan Lentemarkt weer terecht bij Fairfume. En wist je dat hun parfums zijn geïnspireerd door bekende merken?

Wie ga jij dit cadeau doen?

May be an image of fragrance and text that says "西 AIRFU FAIR FUME est. Amsterdam FAIRF"
May be an image of fragrance and text

Forest Fragrances

Wie ga jij verwennen met de vegan en plasticvrije verzorgingsproducten van Forest Fragrances?

De verzorgingsproducten worden gemaakt met oog voor mens, dier en milieu. Denk daarbij niet alleen aan handgemaakte natuurlijke zeep voor lichaam en gezicht, maar ook aan solid shampoo, solid conditioners en zepen met edelstenen. En wat dacht je van vegan bruisballen en accessoires zoals zeepschaaltjes en zeepzakjes?

Healthy Way

“Eat good, do good.”

Healthy Way is een bezorgdienst met daarbij een eigen restaurant voor gezonde voedzame maaltijden.

Tijdens de Vegan Lentemarkt kun je bij ze terecht voor een Buddha bowl, gevulde zoete aardappel en matcha kokos bar.

May be an image of 3 people, tofu and text that says "Healthy way Healthy Way Healthy© healthy-way.nl"
May be an image of 2 people, hat, shoes and text

HOI Footwear

HOI Footwear komt met vegan sneakers en handgemaakte sustainable kleding.

Duurzame en eerlijke kleding vindt HOI erg belangrijk. De items van HOI bevatten geen dierlijke producten en zijn vrij van dierenleed. En ook het proces is naast duurzaam ook arbeidsvriendelijk en wordt uitgevoerd door lokale Amsterdamse en Portugese werknemers die eerlijk worden uitbetaald en onder fijne omstandigheden werk verrichten.

Juul.

Juul. komt ons weer blij maken met heerlijke zelfgemaakte koeken, carrotcake, brownies en bananenbrood.

Kom jij ze proeven?

Psst… Juul. maakt ook heerlijke vegan taarten. Als je meedoet aan onze loterij voor stichting Ex-Legkipjes maak je kans op een cadeaubon voor een gratis taart van Juul.!

May be an image of oat biscuits, crumb cake and text
May be an image of crumb cake and text

Klein Geluk Bakery

Bij Klein Geluk Bakery kun je 26 mei terecht voor vegan glutenvrije gebakjes, koeken en andere kleine patisserie.

Klein Geluk Bakery is in 2019 begonnen met een ontbijt- en lunchroom waar met veel liefde huisgemaakte producten worden gemaakt. En wist je dat hun zoete lekkernijen door bijna heel Nederland bezorgd worden? Omdat ze vinden dat heel Nederland ervan moet kunnen genieten. En nu kun jij er ook van genieten tijdens de Vegan Lentemarkt!

Lindy’s

Voor overheerlijke kunstwerkjes van chocolade kun je ook dit keer weer terecht bij Lindy’s Patisserie.

Vegan chocolade en luxe handgemaakte bonbons om jezelf of een ander cadeau te doen.

May be an image of 1 person and text that says "ndy' Lindy's PATISSERIE VEGAN Vegan egan Lindy's SE PATISSERIE PATISSERIE WwW LINDY CHOCOLATE ENJOY"
May be an image of gyro, burger, burrito, chicken sandwich and text

Marla & Mathildas

We hebben tijdens de Vegan Kerstmarkt al mogen genieten van het (h)eerlijke vegan aanbod van Marla & Mathildas.

Dat was dus zeker voor herhaling vatbaar, dus kom ze bezoeken tijdens de Vegan Lentemarkt. Je kunt bij ze terecht voor burgers, Philly cheezesteak, kebab of een soft ijsje.

MicaMoments

Bij MicaMoments kun je terecht voor handgemaakte sojawas kaarsen en waxmelts. Maar denk ook aan jesmonite homeware (zoals schaaltjes, vaasjes, waxinelichthouders en kaarsenplateau’s) en stainless steel sieraden.

Benieuwd naar de bijzondere ontwerpen? Kom MicaMoments bezoeken 26 mei.

May be an image of 1 person, napkin ring and text
May be an image of 2 people, tofu and text

NL-soja.nl

NL-soja.nl is ook deze editie ook weer van de partij met een bijzonder mooi product: non-GMO, duurzame en biologisch geteelde sojabonen van Nederlands bodem!

Soja is een plant uit de familie van de vlinderbloemigen (net als erwten, veldbonen en lupine). Bij vlinderbloemige planten komen stikstofwortelknolletjes voor op de wortels. Hiermee kunnen ze stikstof uit de lucht binden en zo in hun eigen stikstofbehoefte voorzien. Kunstmest-stikstof is hierdoor niet nodig voor de groei, dus gaat het ook niet ten koste van de bestaande biodiversiteit.

NL Soja is een idealistisch initiatief van vader (Evert-Jan Daling) en zoon (Bas Daling) en ze brengen hun biologische soja, tempeh en sojameel naar de Vegan Lentemarkt!

Partij voor de Dieren Groningen & PINK

De Partij voor de Dieren Gemeente Groningen en jongerenorganisatie pinkpolitiek zetten zich met succes in voor de planeet en al haar bewoners.

Sinds 2006 is de partij actief in de Tweede Kamer, maar ook buiten de Kamers, Staten, Raden en waterschappen zijn ze actief om hun stem te laten horen. Zowel landelijk als lokaal zet deze partij zich dus met hart en ziel in – zo ook in de gemeente Groningen.

Ben je benieuwd naar hun idealen, hoe Partij voor de Dieren zich hiervoor inzet, hun acties en wat jij kunt doen om deze idealen te steunen? Kom langs tijdens de Vegan Lentemarkt.

May be an image of text that says "Spread not othate hate hummus, Partij voor de Dieren Geef Geefderuimteaan de ruimte aan bloemen en insecten Maai mei niet! Weet ij datj atje alles over overons werk de gemeenteraadk gemeenteraadkunt kunt vinden via vindenviaonzewebsite? onze website?"
May be an image of 4 people and text

Pastiche

Van dromen naar doen!

Na zijn afstuderen wist Claude dat hij een onderneming wilde beginnen waarin drie elementen terug zouden komen: ondernemerschap, veganisme en branding.

Na een periode van veel proberen (restaurant, pop-ups) maar ook met tegenvallers, kwam hij wel ergens achter. Bij de pop-ups bleken de ‘hot sauces’ een succes en deze werden dan ook aanleiding voor de switch naar retail!

Pastiche komt met verschillende hot sauces en mayo, dus kom langs voor deze bijzondere smaakmakers.

Plantpowders

Plantpowders.nl heeft een doel en dat is gezonde, lekkere en duurzame producten ontwikkelen. Producten die beter zijn voor mens, milieu en dier.

Dat doen ze onder andere door samen met hun partner “Tree-Nation” voor iedere bestelling één boom te planten in onder andere Madagaskar, Tanzania en Nepal.

Je kunt voor diverse plantaardige sportvoeding bij ze terecht op de Vegan Lentemarkt.

May be an image of text that says "***** 0% UARANTEED PLANTPOWDERS Plantwhey PREMIU ICED COFFEE CARAMEL 2SHOTS PLANTPOWDERS NO BEEF BURGERMIX HIGH PROTEIN 26BURGERS T:750G PLANTPOWDERS 0% PLANTPOWDERS Plantwhey PREMIU PROTEIN ১५5 2X VANILLA TLAYOUR PLANTPOWDERS Plantwhey PREMI ICED COFFEE CARAMEL 19G PROTEIN 2SHOTS 19"
May be an image of 1 person, coconut macaroon and text that says "SMAAKARON PATISSERIE M"

Smaakaron

Deze kleuren… daar gaat de zon toch spontaan van schijnen? Smaakaron is weer van de partij met hun overheerlijke en vrolijke vegan macarons.

En wist je dat Smaakaron het originele concept van dit Franse lekkernij uitgebreid heeft met invloeden uit de Braziliaanse keuken door te werken met smaken als mango, guave, en Braziliaanse zachte toffee. Lekker om zelf van te genieten maar ook super leuk om cadeau te geven.

Soul Ardour

Living the sweet life.

Dat is precies waar Mykasa van Soul ardour Vegansweets voor zorgt met haar aanbod. Zij komt namelijk met vegan ice chocobons. Dat klinkt toch als een hemelse combinatie?

En wist je dat de naam ‘Soul ardour’, vertaald in het Nederlands, staat voor ‘Hartstocht van de ziel’? Dit zegt ook alles over het persoonlijke proces van Mykasa.

Benieuwd naar deze achterliggende gedachte? Of vooral ook naar deze vegan ice chocobons? Kom dan langs op de Vegan Lentemarkt.

May be an image of 1 person and text that says "SOUS vegan sweets 9 ARDOUR vegansweets IG G soulardour. 31 (0)657029876"
May be an image of 2 people, macramé and text

Tree Sea Studio

Tree Sea Studio is een textieldesignmerk gevestigd in Nederland. Hun natuurlijke katoenen stoffen zijn met de hand bedrukt door bekwame houtblock printers in Jaipur, India.

En wist je dat de ontwerpen zijn geïnspireerd door de natuur en door de Indiase Mughal-kunst? Kortom, kunstwerkjes om te dragen.

Op de Vegan Lentemarkt kun je bij ze terecht voor handgeprinte pyjama’s, kimono’s, kussenslopen, sjaals, babydekens en broekjes, maar ook voor een kleine collectie handgemaakte sieraden van edelstenen en zilver.

Vegan Keuken

Ook deze editie verwelkomen we met veel plezier Vegan Keuken.

Je kunt onder andere bij ze terecht voor boemboe seitan satay, shwarma wrap, pita gyros en Indian curry pie. Maar denk ook aan wafels met topping, verse smoothies en latte’s.

Met andere woorden: kom met een lege maag want dit wil je allemaal proeven toch?

May be an image of tofu and text that says "VEGAN KEUKEN 100% DR"
May be an image of tofu and text

VeggieDeli

VeggieDeli, de 100% plantaardige webshop!

De belangrijkste motivatie voor VeggieDeli heeft te maken met de dieren. Alle dieren verdienen vrijheid zoals wij die ook voor onszelf wensen. Daarnaast zijn de aspecten milieu, gezondheid van mens en planeet en betere wereldvoedselverdeling extra drijfveren.

Ze zijn dit keer dus weer van de partij met een groot en divers aanbod van vegan producten. Denk aan vervangers voor worst, vis, sausjes, chocolade en kaas.

Vegan Student Association Groningen (VSA)

Ben je al bekend met de Vegan Studenten Vereniging?

Vegan Student Association is een overkoepelende landelijke vereniging en heeft inmiddels in 10 steden een studentvereniging, waarvan Vegan Student Association Groningen er één is.

VSA verbindt vegan(-minded) studenten in hun stad en organiseren verschillende activiteiten. Denk dan aan bijvoorbeeld educatieve activiteiten over diverse onderwerpen (dierenwelzijn, klimaat, etc.), maar ook aan feestelijke activiteiten die studenten de kans bieden vriendschappen op te bouwen en hun netwerk te vergroten.

VSA Groningen komt met een infostand op de Vegan Lentemarkt, dus ben je benieuwd naar wie ze zijn en wat ze nog meer doen? Kom bij ze langs.

May be a graphic of ‎text that says "‎INCLUSIVITY come as you are welcome veganuary HOW H TO KEEP GOING LONG-TERM VSA mission and value statement CHECK YOUR IMPACT VIA THE VEGAN CALCULATOR! SA Groningen Vegan Student Association >>>> 5VEGAN.ORG Not_vegan_yet What's etteday journe than World Day! challenge22.com Preventing ۔ae food waste Tips and tricks VEGETABLES EDITION‎"‎
May be an image of dog and text that says "VegaVriend Dé webshop voor vega huisdieren 展味隊"

VegaVriend

Voor vegan producten voor honden en katten kun je terecht bij VegaVriend. Denk dan aan voer, snacks, speeltjes, hygiëneproducten. Alles is helemaal vegan en zo duurzaam mogelijk.

En VegaVriend is niet zomaar een webshop. Rick is VegaVriend begonnen om vegan honden- en kattenvoeding beter beschikbaar te maken. Hij is daarbij gedreven om op de hoogte te blijven van wat er wordt geschreven in de (populair) wetenschappelijke wereld over vegan voeren van honden en katten. Deze bevlogenheid heeft onder andere geleid tot het boek ‘Dog eat plant’.

May be an image of baguette, tofu and text

Veggie 4U

Jouw vegan boodschappen scoren? Dat kan op de Vegan Lentemarkt bij Veggie 4U.

Veggie 4U kent een breed assortiment met internationale veganistische producten en is opgericht in 2013 als familiebedrijf. En wist je dat ze in 2016 een Vegan Award hebben gewonnen voor ‘Beste Nederlandse vegan (friendly) (web)winkel’?!

Je kunt bij ze terecht voor verschillende soorten vegan kaas, vegan zuivelproducten en vegan vleesvervangers, chips en snoepgoed.

May be an image of 3 people, baguette, rye bread and text that says "wheat. pray. love. seitanmakers seitan makers"

Wheat.pray.love

Yes, ook dit keer is Wheat pray love weer van de partij. Kom langs voor een jackfruit-seitan burger uit het vuistje, een pita bulgogi of hun befaamde saté.

Maar ook voor verpakte seitanproducten voor thuis ben je hier aan het goede adres tijdens de Vegan Lentemarkt!

En seitan is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond. Wist jij bijvoorbeeld dat seitan alle negen essentiële aminozuren bevat? En dat de seitan van Wheat. Pray. Love. voor maar liefst 30% uit pure planteneiwit bestaat? Plantpowerrrrr!

Your Daily Tea Cup

TEA TIME.

Vanuit passie voor kwalitatief goede thee is Your Daily Tea Cup ontstaan. Hier kun je dan ook terecht voor de complete theebeleving.

De thee van Your Daily Tea Cup komt van origine uit theelanden als China, Japan en India. En ze hebben verschillende soorten thee in hun assortiment: zwarte, groene, witte, oolong, pu-erh, kruiden, mate en rooibos.

Tijdens de Vegan Lentemarkt komen ze onder andere met losse thee, thee accessoires en thee cadeau’s.

May be an image of tea, globe amaranth and text